FIFA komt met bevestiging: Oranje in Pot 1 bij loting WK-kwalificatie

FIFA komt met bevestiging: Oranje in Pot 1 bij loting WK-kwalificatie

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 10:04do 26-11-2020 om 10:04

Laatste update: donderdag 26 november 2020 om 10:53do 26-11-2020 om 10:53

Het is officieel: Nederland zit in Pot 1 bij de loting voor de WK-kwalificatiecyclus. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde wereldranglijst van de FIFA.

Op maandag 7 december wordt er geloot voor de WK-kwalificatiereeks. De UEFA verdeelt dan 55 lidstaten over tien poules, met elk vijf of zes landen. De potindeling wordt op basis van de wereldranglijst gemaakt: de tien hoogst gerankte Europese landen komen in Pot 1 terecht. Oranje maakte het spannend, maar gaat met de hakken over de sloot naar Pot 1.

Nederland staat op op plek veertien van de FIFA-ranking, achter België, Frankrijk, Engeland, Portugal, Spanje, Kroatië, Italië, Denemarken en Duitsland - en hoort dus bij de beste tien landen van Europa. Daardoor ontloopt de ploeg van bondscoach Frank de Boer deze toplanden bij de loting voor de WK-kwalificatie.

Het aantal tickets voor Qatar 2022 is beperkt: aan het komende EK doen 24 landen mee, maar Europa mag één jaar later slechts dertien landen naar de oliestaat sturen. De nummers één van de tien kwalificatiepoules plaatsen zich direct, de nummers twee strijden samen met de twee beste Nations League-poulewinnaars om de overige drie tickets.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws