'Horror' bij Inter: Italiaanse pers kraakt Vidal en ziet 'vernedering' Eriksen

26-11-2020 13:58 Laatste update: 16:19
47

Het is crisis bij Internazionale na de kansloze Champions League-nederlaag tegen Real Madrid (0-2). In de Italiaanse spelersrapporten komt Stefan de Vrij er nog redelijk goed vanaf, maar Arturo Vidal is de kop van jut.

Vidal kreeg in de eerste helft een rode kaart, nadat hij scheidsrechter Anthony Taylor was aangevlogen. Door twee gele kaarten binnen enkele seconden was het einde wedstrijd. 'Antonio Conte (trainer, red.) haalde Vidal speciaal voor dit soort wedstrijden naar Inter, maar hij ging opzichtig in de fout en moest vertrekken', reageert Calciomercato, dat een 3 uitdeelt.

De Vrij komt er met een 5,5 beter vanaf bij Calciomercato. Hetzelfde cijfer krijgt hij van Eurosport. 'Hij was vaak uit positie en ging gebukt onder de aanvallen van Real Madrid. Hij was niet op zijn best.' Vidal krijgt een 4. 'Werd op een dwaze manier van het veld gestuurd. Een onvergeeflijke fout. Vidal is onherkenbaar.' Fansite Passione Inter noemt de woede-uitbarsting van Vidal 'pure horror'. 'Het is op z'n zachtst gezegd beschamend.'

Ook de late invalbeurt van Christian Eriksen komt aan bod. De Deense spelmaker staat er slecht op bij Conte. Vier minuten voor tijd, toen de wedstrijd al lang en breed was gespeeld, mocht hij invallen. Het wordt gezien als een nieuwe poging van Conte om Eriksen te vernederen. 'Het wordt steeds onbegrijpelijker', aldus Eurosport.

Corriere dello Sport heeft vooral oog voor de rode kaart van Vidal en pleit voor een zware boete. 'Vidal moet gestraft worden. Met overdreven protesten laat hij Inter op het cruciale moment in de steek', klinkt het. 'Fataal, onvergeeflijk.'