Tiental Feyenoord overleeft Russische belegering en pakt gouden punt in Moskou

Tiental Feyenoord overleeft Russische belegering en pakt gouden punt in Moskou

26-11-2020 20:45
91

Feyenoord heeft in de uitwedstrijd tegen CSKA Moskou zijn kansen op Europese overwintering levend gehouden. De ploeg van Dick Advocaat moest drie kwartier lang met één man minder spelen, maar knokte zich naar een verdiend punt in Rusland en ligt op koers voor een plek bij de eerste twee in de poule. 

Feyenoord kon in Moskou weer beschikken over Uros Spajic, die Eric Botteghin centraal achterin verving. Verder hield Advocaat vast aan dezelfde namen als in het competitieduel met Fortuna Sittard. De openingsfase was voor CSKA, dat Feyenoord meteen vanaf de aftrap trachtte te overrompelen. Verder dan een schotkans voor Nikola Vlasic kwamen de gastheren echter niet.

Na die moeizame openingsfase kroop Feyenoord wat uit zijn schulp. In de slotfase van de eerste helft kreeg Feyenoord zelfs twee dotten van kansen. Jörgensen kwam echter nét te kort om een voorzet van Berghuis binnen te glijden en Bart Nieuwkoop zag een kopbal gepareerd worden doelman Igor Akinfeev.

Beide teams begonnen met een 0-0 stand aan de eerste helft, maar het wedstrijdbeeld zou al snel radicaal veranderen. Jörgensen had in de eerste helft al geel gepakt, gebruikte zijn arm in een luchtduel met Hördur Magnússon en kon vertrekken. Feyenoord moest logischerwijs de verdedigende stellingen betrekken, maar CSKA wist zich geen raad met het overtal. Ilya Shkurin wist in twee instanties wél het net te vinden, maar werd teruggefloten wegens nipt buitenspel.

Oude sc Heerenveen-bekende Chidera Ejuke schoot nog eens net naast, maar verder gaf Feyenoord niet veel weg, ondanks de Russische belegering. De stadionclub hield keurig stand en kon een puntje bijschrijven: Feyenoord behoudt zijn voorsprong van twee punten op CSKA én is qua onderling resultaat in het voordeel. Concurrent Wolfsberger AC verloor bovendien thuis van Dinamo Zagreb, waardoor Feyenoord als nummer twee van de poule de laatste speelrondes in gaat.