Advocaat reageert op 'rode' Jörgensen en uit kritiek op Nieuwkoop: 'Die moet erin'

Advocaat reageert op 'rode' Jörgensen en uit kritiek op Nieuwkoop: 'Die moet erin'

26-11-2020 22:26 Laatste update: 22:43
33

Dick Advocaat is blij dat Feyenoord met een punt ontsnapt is uit Rusland, waar het 0-0 werd tegen CSKA Moskou. Zijn ploeg had in de tweede helft niets in te brengen, mede dankzij de rode kaart van Nicolai Jörgensen.

"Na vijf minuten in de tweede helft was het tegenhouden", zegt Advocaat op de clubsite van Feyenoord. Jörgensen kreeg in de 48e minuut zijn tweede gele kaart. "Na die eerste kaart moet je oppassen, minder je handen gebruiken. Ik verwijt hem niets, maar hij had wel iets slimmer kunnen zijn."

Wedden

Meer odds

Nadat Feyenoord met tien man kwam te staan besloot Advocaat om de boel dicht te timmeren. "In de tweede helft brachten we Eric Botteghin om het nog verder dicht te zetten. Dat pakte goed uit. De jongens hebben voor iedere meter gevochten."

In de eerste helft had Feyenoord op voorsprong moeten komen. Jörgensen miste een grote kans, maar ook Bart Nieuwkoop verzuimde raak te koppen. "Zo'n kopbal moet zitten. Maar al met al moet ik het team een groot compliment geven. Dit is in een uitwedstrijd met tien man een uitstekend resultaat. Nu moeten we rust pakken en op naar FC Utrecht-thuis."