AZ beloont O17-aanvoerder met profcontract: 'Zowel op als naast veld voorbeeld'

AZ beloont O17-aanvoerder met profcontract: 'Zowel op als naast veld voorbeeld'

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 14:44vr 27-11-2020 om 14:44

Wouter Goes heeft zijn eerste profcontract bij AZ getekend. De aanvoerder van het O17-elftal van de club uit Alkmaar heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023.

Dat meldt AZ via officiële kanalen. Goes, geboren in Amsterdam, speelt sinds 2016 in de jeugdopleiding van AZ. Hij maakte indruk in de O17-selectie van de Alkmaarders en in januari 2019 maakte hij zijn debuut als jeugdinternational van Oranje. Sindsdien is hij een vaste waarde in de nationale selecties. 

"Ik ben erg trots dat ik dit heb bereikt", vertelt Goes. "Het voelt heel lekker, want het is toch een soort mijlpaal. Als jonge speler droom je hiervan en voor mij is het nu werkelijkheid geworden. Nu moet ik doorpakken en toewerken naar de volgende stappen. Ik wil een basisplek afdwingen bij AZ Onder 18 en uiteindelijk doorstromen naar Jong AZ en het eerste team. Daarnaast hoop ik komend jaar met Oranje naar het Onder 17-EK te mogen."

Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg is verheugd met het contractnieuws. "Wouter beschikt over een echte winnaarsmentaliteit en is daarmee zowel op als naast het veld een voorbeeld voor zijn teamgenoten. Wouter heeft de potentie uit te groeien tot een uitstekende verdediger."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws