United kampt met blessures op het middenveld: kansen voor Van de Beek nemen toe

United kampt met blessures op het middenveld: kansen voor Van de Beek nemen toe

27-11-2020 16:16
77

De kans is groot dat Donny van de Beek dit weekend voor het eerst een basisplaats krijgt in de Premier League. Paul Pogba en Scott McTominay, twee concurrenten op het middenveld bij Manchester United, zijn geblesseerd.

Zondag speelt United een uitwedstrijd bij het goed presterende Southampton. Ole Gunnar Solskjaer, manager van The Mancunians, blikte op een persconferentie vooruit op dat duel en kondigde daar aan dat McTominay en Pogba vrijdag niet hebben meegetraind. Waarschijnlijk betekent dat dat zij zondag ook niet van de partij zijn in het zuiden van Engeland. Vooral de nieuwe kwetsuur bij de Fransman is een aderlating voor United: na de interlandperiode kwam Pogba nog niet in actie.

Dat betekent dat de kansen op een basisplaats voor Van de Beek zienderogen toenemen. Afgelopen dinsdag speelde de Nijkerkervener ook al in de basis toen United het in de Champions League opnam tegen Istanbul Basaksehir (4-1 overwinning) en zondag zou hij daar een vervolg aan kunnen geven. Bruno Fernandes lijkt alvast zeker van een plekje bij de eerste elf en voor de twee plekken daarachter zijn Van de Beek, Nemanja Matic en Fred de mogelijkheden.