Almere City is koppositie kwijt, Jong PSV doet zichzelf te kort in Helmond

27-11-2020 23:07 Laatste update: 23:08
47

Almere City heeft verzuimd om de koppositie te verdedigen in de Keuken Kampioen Divisie. Daarvoor moest er gewonnen worden van FC Volendam, maar dat gebeurde niet. Het werd 2-2.

Volendam - Almere City 2-2
Almere werd tot twee keer toe gered door Thomas Verheydt. Eerst maakte hij een vlugge 1-0 achterstand goed (goal van Samuele Mulattieri na acht minuten) en vlak voor tijd stelde hij een punt veilig.

Volendam kwam in de slotfase op voorsprong door Jari Vlak. Hij leek de matchwinner te worden, maar Verheydt kopte zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Daardoor is Almere de koppositie kwijtgeraakt. SC Cambuur won eerder op de dag tegen FC Den Bosch en is nu op doelsaldo lijstaanvoerder.

Helmond Sport - Jong PSV 1-0
Jong PSV heeft zich met een nederlaag bij Helmond Sport veel te kort gedaan. De ploeg van Peter Uneken miste de grootste kansen en kreeg de deksel op de neus. Karim Loukili maakte na 37 minuten de enige goal van de wedstrijd.

Jong PSV moest het doen zonder een aantal basisspelers, waaronder Shurandy Sambo en Richard Ledezma, die donderdag meespeelde met PSV 1 tegen PAOK Saloniki.

Cambuur - Den Bosch 3-1
SC Cambuur blijft koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De mannen van Henk de Jong wonnen vrijdagavond met 3-1 van FC Den Bosch. De voorsprong op Almere City blijft één punt.

Bij Cambuur waren het weer Giovanni Korte, Robert Mühren en Issa Kallon die het verschil maakten. Maar de ploeg moest ver gaan, Den Bosch kwam namelijk op voorsprong. Kevin Felida zorgde na twintig minuten voor de voorsprong.

Nog voor de rust wist Cambuur de schade te herstellen, Korte maakte gelijk. De Leeuwarders pakten de zege door Mühren en Kallon. Mühren scoorde na ruim een uur en Kallon besliste de wedstrijd met nog veertien minuten op de klok. Die treffer koste Den Bosch de kop.

TOP Oss - NAC Breda 0-0
NAC moest het doen zonder Sydney van Hooijdonk, die tijdens het douchen geblesseerd raakte. Daardoor mocht Mario Bilate in de punt van de aanval starten van trainer Maurice Steijn.

Potten breken kon NAC niet bij Oss, dat met de zestiende plaats een van de laagvliegers is uit de Keuken Kampioen Divisie. Ook niet toen de club een kwartier voor tijd aan mocht leggen voor een strafschop. Bilate ging achter de bal staan, maar miste.

NAC weigert de derde plaats over te nemen van Almere City en blijft vierde.