Klopp: 'Geweldig persoon Wijnaldum zal tot laatste dag alles geven voor Liverpool'

Klopp: 'Geweldig persoon Wijnaldum zal tot laatste dag alles geven voor Liverpool'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 08:50za 28-11-2020 om 08:50

Jürgen Klopp hoopt dat Georginio Wijnaldum alsnog een akkoord bereikt met Liverpool over een nieuw contract. De Duitse manager prijst zich gelukkig met de Nederlandse middenvelder en wil hem liever niet kwijt.

Wijnaldum is volgende zomer transfervrij en mag vanaf januari met andere clubs om tafel. The Athletic meldde vrijdag dat de kans op een breuk tussen de Oranje-international en The Reds groot is, maar Klopp geeft niet op. "Ik zou blij zijn als hij hier blijft", zegt de coach tegen The Telegraph. "Ik ben tevreden over Gini, dat kun je wel zien aan de meeste opstellingen."

Wijnaldum kwam dit seizoen alweer in negen Premier League-duels in actie. "Hij speelt altijd goed, daarom komt hij zo vaak in actie. Ik kan mij niet veel slechte wedstrijden van hem herinneren", vertelt Klopp. "Hij heeft al op veel verschillende posities gespeeld en is in goede vorm. Hopelijk blijft dat nog lang zo." De Duitser hoopt op een akkoord tussen beide partijen. "Zolang er niets besloten is, is alles nog mogelijk. Ik ben positief."

De onduidelijkheid over zijn toekomst heeft vooralsnog geen invloed op het spel van de voormalig middenvelder van Feyenoord en PSV. Klopp is niet van plan om Wijnaldum te passeren, mocht een deal uitblijven. "Gini is één van de beste mensen die ik ooit heb ontmoet en één van de beste spelers die ik ooit getraind heb. Hij is een geweldig persoon en er is absoluut geen probleem."

"We zijn professionals en onze relatie is door de jaren heen alleen maar beter geworden", vervolgt Klopp. "We hebben een aantal prijzen gewonnen samen en kennen elkaar nu beter. Het is geen probleem. Ik weet zeker dat Gini tot de laatste dag alles zal geven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Logisch dat Wijnaldum dreigt te vertrekken bij Liverpool?

Ja
61%
Nee
39%
(2168 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws