Verbeek over imago: 'Dat doet iedere coach, maar bij mij laten ze dat zien op tv'

Verbeek over imago: 'Dat doet iedere coach, maar bij mij laten ze dat zien op tv'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 13:15za 28-11-2020 om 13:15

Gertjan Verbeek denkt niet dat hij ooit nog van zijn imago af zal komen. Volgens de 58-jarige trainer staat hij te boek als nors, maar komt dat omdat er in Nederland alleen maar gezocht wordt naar bevestiging van dat beeld.

Verbeek weet dat hij erg uitgesproken is en merkt dat het daar bij andere trainers minder over gaat. "Op het moment dat ik goed presteer, dan gaat het redelijk gelijk op", zegt hij tegen de NOS. "Maar als het minder gaat, zoals bij Feyenoord en Twente, dan steekt het opeens de kop op. En dat blijft schijnbaar langer hangen."

De oefenmeester staat er niet te lang bij stil. Hij loopt al lang genoeg mee om te weten hoe het werkt. "Het is jammer, maar ik kan er niet veel aan doen. In Nederland zijn we goed in mensen in hokjes duwen en dan naar bevestiging te zoeken. Dat is bij mij makkelijk te vinden."

"Tijdens een wedstrijd ben ik als trainer 85 procent van de tijd emotieloos", legt Verbeek uit. "In die 15 procent toon ik wel emotie. Dan sta ik op en geef ik aanwijzingen. Ja, dan schreeuw ik, want anders ben ik niet te verstaan. Dat doet iedere coach, maar bij mij laten ze dat zien op tv. Maar ik kan mezelf in de spiegel aankijken en ga met veel plezier door het leven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws