Liverpool geeft de overwinning in blessuretijd weg en verliest Milner

28-11-2020 15:28 Laatste update: 15:35
88

Liverpool heeft de lastige uitwedstrijd bij Brighton & Hove Albion met 1-1 gelijkgespeeld. In blessuretijd kwamen The Seagulls vanaf de stip op gelijke hoogte en dat betekent slecht nieuws voor trainer Jürgen Klopp, die in de aanloop naar het Champions League-treffen met Ajax ook nog een speler kwijtraakte aan een blessure.

In de eerste helft gebeurde er genoeg in het zuiden van Engeland. Brighton was de betere ploeg en zag hoe Aaron Connolly al snel één-op-één ging met Liverpool-keeper Alisson. De aanvaller van de thuisploeg was echter niet rustig genoeg en miste. De kans die Neal Maupay kreeg was echter nog veel groter: de Fransman mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Neco Williams, maar schoot naast.

Liverpool kwam ontzettend goed weg, maar had voor rust zelf ook pech. Een treffer van Mohamed Salah werd afgekeurd omdat de VAR millimeters buitenspel constateerde. Daarom moesten The Reds in de tweede helft alsnog alles geven om met een driepunter te vertrekken uit Brighton en dat leek te lukken. Diogo Jota schoot na een uur spelen knap raak vanaf de rand van het strafschopgebied.

In blessuretijd kreeg Brighton echter nóg een penalty na een overtreding van Andy Robertson. De straf was discutabel, maar daar had Pascal Gross maling aan: hij schoot raak en redde daarmee toch nog een punt voor The Seagulls. Daarmee staat Liverpool voorlopig bovenaan in de Premier League, maar Tottenham en Chelsea krijgen dit weekend wel de kans om over The Reds heen te wippen op de ranglijst.

Jürgen Klopp, trainer van de regerend kampioen, heeft naast het teleurstellende resultaat nog meer reden om ontevreden te zijn. James Milner viel in de tweede helft uit met een hamstringblessure en lijkt de Champions League-wedstrijd tegen Ajax van dinsdag aanstaande aan zich voorbij te moeten laten gaan.