Jong Ajax onderuit op bezoek bij hekkensluiter Dordrecht, Kotarski overtuigt niet

28-11-2020 16:10 Laatste update: 18:26
39

Jong Ajax heeft een zeer pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht. De Schapenkoppen waren qua spel niet bepaald beter dan Jong Ajax, maar waren wél effectiever: 3-1. Vooral Jong Ajax-keeper Dominik Kotarski liet een matige indruk achter.

FC Dordrecht - Jong Ajax 3-1
Het is Dordrecht voor het eerst in acht wedstrijden weer eens gelukt een overwinning te boeken. In eigen huis was het met 3-1 te sterk voor Jong Ajax, dat een inspiratieloze indruk maakte. De Amsterdammers hadden eigenlijk de hele wedstrijd het overwicht, maar zag dat Dordrecht veel effectiever met de kansen omging. Jari Schuurman zorgde na zes minuten voor de 1-0, Kevin Jansen kreeg de 2-0 achter zijn naam.

Brian Brobbey bracht Jong Ajax nog voor rust weer terug in de wedstrijd met de 2-1, maar de uitploeg wist in de tweede helft niet door te drukken. Een kwartier voor tijd besliste Dordrecht de wedstrijd: Gianni dos Santos profiteerde van gigantische flater van Jong Ajax-keeper Kotarski, die veel te ver uitkwam en simpel werd uitgespeeld.

Dordrecht kon de punten goed gebruiken, maar staat nog steeds op de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax staat negende.

Roda JC - Excelsior 3-1
De Rotterdammers begonnen nog erg goed in het Parkstad Limburg Stadion. Elias Mar Omarsson maakte zijn zestiende goal van het seizoen (0-1), maar daarna nam Roda de regie in handen. Voor de rust chipte Fabian Serrarens de 1-1 tegen de touwen, waarna de Koempelclub in de tweede helft de zege definitief naar zich toetrok. Niek Vossebelt en Thijmen Goppel scoorden voor Roda.

Excelsior en Roda hebben nu allebei twintig punten en zijn respectievelijk de nummer acht en negen van de Keuken Kampioen Divisie. Achtervolgers Telstar, Go Ahead Eagles en FC Eindhoven staan wel binnen schootsafstand, waardoor de strijd om de plekken in de subtop van de Eerste Divisie erg spannend blijft.