Bayern met de schrik vrij, Dortmund kan niet rekenen op Haaland en haakt weer af

Bayern met de schrik vrij, Dortmund kan niet rekenen op Haaland en haakt weer af

28-11-2020 17:25
15

Borussia Dortmund was Bayern München tot op één punt genaderd, maar moet weer een pas op de plaats maken in de strijd om de Bundesliga-titel. De ploeg van Lucien Favre liet zich thuis verrassen door 1. FC Köln, terwijl Der Rekordmeister wél het volle pond behaalde tegen VfB Stuttgart.

Borussia Dortmund-1. FC Köln 1-2
BVB had een overschot aan balbezit, maar kon daar nauwelijks iets mee doen. Kersvers Golden Boy Erling Braut Haaland hield zijn kruit bovendien droog, één week na zijn vierklapper tegen Hertha BSC. De gasten uit Köln hadden bovendien Ellyes Skhiri, die de stand eigenhandig naar 0-2 tilde: de Tunesiër kon voor én na rust van dichtbij binnenwerken na een hoekschop. Thorgan Hazard maakte het één kwartier voor tijd weer spannend, maar verder kwam Dortmund niet.

VfB Stuttgart-Bayern München 1-3
Bayern vergrootte het onderlinge gat naar vier punten. Der Rekordmeister had het zeker niet makkelijk bij VfB Stuttgart, maar nam wél de punten mee naar huis. Alle doelpunten vielen voor de pauze: Tanguy Coulibaly werkte de 1-0 binnen, waarna Kingsley Coman en Robert Lewandowski in de slotfase van de eerste helft de score ombogen in het voordeel van Bayern. Tussendoor werd een treffer van de thuisploeg afgekeurd. Philipp Förster scoorde na balverlies van doelman Manuel Neuer, die echter claimde dat hij aan zijn arm werd getrokken door Coulibaly: de VAR gaf hem uiteindelijk gelijk.

Na rust bleef het spannend en kregen beide ploegen kansen. Bayern kon echter opgelucht ademhalen, nadat Diego Costa er vlak voor tijd 1-3 van maakte. RB Leipzig won thuis met 2-1 van Arminia Bielefeld – mede dankzij treffers van Angeliño en Christopher Nkunku – en is voorlopig de nieuwe nummer twee, ten koste van Borussia Dortmund. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz kan zondag weer op één punt van Bayern komen, als het thuis wint van Hertha BSC.

Overige uitslagen
FC Augsburg-SC Freiburg 1-1
Union Berlin-Eintracht Frankfurt 3-3