Vijfde gelijkspel in Serie A voor Juventus en De Ligt, averij in strijd om titel

28-11-2020 20:01 Laatste update: 20:03
8

Juventus heeft voor de vijfde keer (in negen Serie A-wedstrijden) gelijkgespeeld. Op bezoek bij Benevento kwam De Oude Dame niet verder dan 1-1. Álvaro Morata zette zijn ploeg halverwege de eerste helft op voorsprong, Gaetano Letizia zette de eindstand op het scorebord.

Juventus kwam erg slecht uit de startblokken in Zuid-Italië en zag hoe promovendus Benevento brutaal het initiatief greep in de openingsfase. De thuisploeg kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Wojciech Szczesny, maar wist de score niet te openen. Aan de andere kant was het bij de eerste de beste kans wél meteen raak: Morata, de laatste weken uitstekend in vorm, verschalte Lorenzo Montipò met een schot in de verre hoek.

Juventus hield vervolgens het overwicht in stand, maar zag hoe Benevento vlak voor rust vanuit het niets op gelijke hoogte kwam. Letizia schoot de thuisploeg met een heerlijk schot via de binnenkant van de paal op 1-1.

Juventus, met Matthijs de Ligt in de basis, zag hoe Benevento er in de tweede helft alles aan deed om een punt over de eindstreep te trekken. Aan aanvallen werd er niet meer gedacht, maar Juventus kon ondanks het vele balbezit niet écht gevaarlijk worden. Al en toe probeerde Benevento het nog eens op de counter, maar een doelpunt viel er in de tweede helft niet meer. Na het laatste fluitsignaal sloegen de stoppen nog door bij Morata, die een rode kaart kreeg van arbiter Fabrizio Pasqua.

Door het gelijkspel raakt Juventus steeds verder achterop in de titelstrijd in de Serie A. De ploeg heeft zeventien punten verzameld na negen wedstrijden. Koploper AC Milan staat na acht wedstrijden op twintig punten. Voor Benevento is er dit seizoen geen vuiltje aan de lucht: de ploeg staat op een knappe twaalfde plaats.