ADO recht de rug na zesklapper: punt tegen Heerenveen bij rentree Kishna

28-11-2020 21:55 Laatste update: 21:58
31

ADO Den Haag heeft eindelijk weer eens een bemoedigend resultaat geboekt, na een paar zeer roerige weken. Trainer Ruud Brood debuteerde met een 6-0 nederlaag bij Sparta, maar zag dat zijn team zich herpakte tegen sc Heerenveen: Ricardo Kishna maakte bovendien zijn langverwachte rentree, na ruim drie (!) jaar blessureleed.

Brood had zijn basiself door elkaar gegooid na de afstraffing tegen Sparta. Twee van die nieuwe namen braken na een kwartiertje spelen de wedstrijd open. Pascu stuurde Philipp de diepte in en de Duitser schatte de prima pass van zijn Spaanse collega op waarde: 1-0.

Heel lang duurde die Haagse feestvreugde echter niet: Heerenveen kwam vrijwel direct na de openingstreffer alweer op gelijke hoogte. Joey Veerman combineerde met Ibrahim Dresevic en schoot vanuit een moeilijke hoek de gelijkmaker binnen: 1-1. Heerenveen kwam even later bijna op voorsprong, maar wist gebrabbel van doelman Luuk Koopmans niet af te straffen.

Na een half uur volgde hét hoogtepunt van de wedstrijd, behalve voor Philipp dan: de doelpuntenmaker moest zich geblesseerd laten vervangen en maakte plaats voor Kishna, de pechvogel die zijn eerste Eredivisie-minuten sinds 17 september 2017 (!) mocht maken. Heerenveen deelde in het vervolg van de eerste helft nog wat speldenprikjes uit, ADO kreeg één grote kans via Ilay Elmkies, maar de 1-1 bleef op de borden staan.

Na rust was het éénrichtingsverkeer, maar wist de ADO-defensie stand te houden. Zowel Henk als Joey Veerman rammelde tevergeefs aan de Haagse poort, net als Rodney Kongolo. De thuisploeg kwam bovendien met de schrik vrij na een komisch misverstand tussen Koopmans en Milan van Ewijk. Joey Veerman was in de blessuretijd nog het dichtst bij een treffer, maar zijn vrije trap ging via het zijnet naast.