Memphis: Ik ben er achter gekomen dat mijn leven niet loopt zoals ik wil

Memphis: "Ik ben er achter gekomen dat mijn leven niet loopt zoals ik wil"

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 07:11zo 29-11-2020 om 07:11

Het gaat goed met Memphis Depay. De ster van Olympique Lyon en het Nederlands elftal spreekt in een interview met Men's Health over zijn doelen, revalidatieperiode en inspirators.

Memphis raakte eind vorig jaar zwaargeblesseerd en dreigde het EK te missen, maar herstelde in rap tempo en leek het toernooi te gaan halen. Het EK werd echter uitgesteld. Memphis is echter nog volop met het versterken van zijn knie.

"Door mijn snelle revalidatie lijkt het net alsof het een eitje was. Tel daarbij op dat het net lijkt alsof ik niet ben weggeweest door de lockdown. Ik was er ineens weer en iedereen lijkt vergeten dat ik geblesseerd was", zegt Memphis. "Het begint allemaal met je mindset. Ik had die switch-off begin dit jaar: oké, ik word nu geopereerd en ga dan direct keihard aan de slag. Met trainingen, met eten, het lichaam goed reinigen."

Dat is gelukt, afgelopen juni stond Memphis er weer. Het is volgens hem geen toeval dat hij bereikt heeft wat hij bereikt heeft. "Ik ben er achter gekomen dat mijn leven niet loopt zoals ik wil dat het loopt. Mijn weg is al geschreven. Op voetbalgebied haal ik inspiratie uit de absolute top: Messi, Ronaldo, Neymar, Mbappé. Superjongens die al zoveel hebben bereikt. Neymar zie ik inderdaad ook af en toe buiten het veld. Dat soort jongens inspireren mij om nog beter te worden."

Maar ook auteur T.D. Jakes dient als inspiratie voor Memphis. "Iedereen heeft dromen, je weet toch, maar ik heb die afspraak. Ik grijp de kansen die zich voordoen. Dit is mijn lot. Waar ik nu ben, zou al lang gaan gebeuren. Ik wist alleen nog niet wanneer. Dat weet je soms niet."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws