Complimenten voor Ajax-duo: 'In Eredivisie, nu ook in de Champions League'

Complimenten voor Ajax-duo: 'In Eredivisie, nu ook in de Champions League'

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 09:20zo 29-11-2020 om 09:20

FOX Sports-analisten Hedwiges Maduro en Arnold Bruggink lichten tijdens FC Emmen - Ajax twee Ajacieden uit: Lassina Traoré en Zakaria Labyad. Ondanks dat Ajax veel sterker was dan Emmen, verslapten de spelers niet.

Bruggink neemt Labyad als voorbeeld. De aanvaller is een van de meest bekritiseerde Ajacieden, maar verzaakt zelden. "Je hoorde Ten Hag altijd over de mentaliteit van Labyad, dat hij zich nooit verstopt. Ondanks dat hij kritiek krijgt. Ten Hag wilde hem zelf ook graag hebben. Dat moet je als speler altijd hebben", zegt Bruggink.

Prijzenswaardig, oordeelt de analist. "Labyad is onverstaanbaar, daarom vind ik het mooi dat hij het bij Ajax laat zien. Dat drukzetten en hard werken... Voor Ten Hag is dat zó bepalend."

Ook Traoré laat zich steeds nadrukkelijker gelden. "In de Eredivisie krijgt hij twee à drie kansen, nu ook in de Champions League. Daar had hij er twee moeten maken. Het is een aanspeelpunt, sterk.. Dat zag je ook in de Champions League en in de Eredivisie kan hij makkelijk mee. Dat heeft hij wel laten zien", zegt Maduro.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws