Lovende woorden voor Ajax-spits Huntelaar: 'We zagen snel dat het geen issue was'

Lovende woorden voor Ajax-spits Huntelaar: 'We zagen snel dat het geen issue was'

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 10:28zo 29-11-2020 om 10:28

Laatste update: zondag 29 november 2020 om 11:41zo 29-11-2020 om 11:41

Klaas-Jan Huntelaar kwam zaterdagavond voor de 250e keer in actie voor Ajax. Zijn oud-ploeggenoot in Amsterdam, Lasse Schöne, is lovend over de goalgetter. De twee speelden voor hun Ajax-tijd al samen bij sc Heerenveen.

In de zomer van 2017 keerde Huntelaar terug naar zijn oude club Ajax, waar hij Schöne weer tegenkwam. "Toen kwam hij binnen als grote speler, hij had al bij grote clubs gespeeld. Hij was al wel wat ouder, maar we zagen al snel dat dat geen issue was", vertelt Schöne in gesprek met Ajax Showtime.

Huntelaar begint dit seizoen vaak op de bank, aangezien trainer Erik ten Hag de voorkeur geeft aan Lassina Traoré. Ook Jong Ajax-spits Brian Brobbey klopt op de deur. Schöne ziet in Huntelaar de uitstekende mentor voor de jonge aanvallers. "Dat hoeft niet alleen zo te zijn door een uur met zo'n jongen te praten, maar ook dat je na een training nog steeds gaat afwerken op doel. Daar neem je ze in mee. Voor die jonge jongens is het fantastisch om met iemand te trainen die zoveel bereikt heeft."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws