Vink looft middenvelders AZ en Ajax: 'Spelers waar Oranje even mee vooruit kan'

Vink looft middenvelders AZ en Ajax: 'Spelers waar Oranje even mee vooruit kan'

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 10:46zo 29-11-2020 om 10:46

Marciano Vink ziet dat het met de toekomst van het Nederlands elftal wel goed zit. De voormalig Ajax- en PSV-speler denkt dat het een kwestie van tijd is voordat Teun Koopmeiners en Ryan Gravenberch een vaste plek in Oranje gaan veroveren.

Beide spelers zijn, ondanks hun jonge leeftijd, al erg ver in hun ontwikkeling. Vooral de speelminuten in Europese competities zijn goed voor de twee middenvelders, denkt Vink. "Koopmeiners is al anderhalf jaar aanvoerder bij AZ. Hij heeft een heel erg goed gevoel voor positie", stelt hij bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. Vink haalt de wedstrijd van AZ tegen Real Sociedad aan. "Voor Koopmeiners zijn dat prachtige momenten die je weer meeneemt in je verdere carrière, maar ook voor Oranje in de toekomst."

"Gravenberch is de afgelopen weken al veel besproken", vervolgt Vink. "Hij heeft aangegeven dat hij veel kijkt naar Frenkie de Jong. Gravenberch heeft de techniek, het overzicht en hij heeft de rust in zijn spel gekregen. Dit zijn twee spelers waar het Nederlands elftal echt wel mee vooruit kan." Oranje moet met zulke talenten in de toekomst om de prijzen mee gaan spelen, vindt Vink. "Geef het een jaar of zes, dan moeten we echt kunnen oogsten met het talent dat we hebben."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws