'Griep, diarree' in Feyenoord-defensie: 'Johnston moet nu: geen andere keuze'

'Griep, diarree' in Feyenoord-defensie: 'Johnston moet nu: geen andere keuze'

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 14:57zo 29-11-2020 om 14:57

Feyenoord-trainer Dick Advocaat had voorafgaand aan het thuisduel met FC Utrecht niet veel te kiezen. George Johnston en Jordy Wehrmann maken zondagmiddag noodgedwongen hun basisdebuut namens de Stadionclub.

Johnston had eerder dit seizoen 26 Eredivisie-minuten gemaakt, maar heeft nu van Advocaat een kans gekregen als linksback: Lutsharel Geertruida verhuist naar de rechterflank, als vervanger van de zieke Bart Nieuwkoop. "Nee nee, geen corona. Gewoon griep, diarree...", aldus De Kleine Generaal voorafgaand aan de wedstrijd in gesprek met FOX Sports.

Johnston is van origine een centrale verdediger, maar mag het nu dus links achterin proberen. Advocaat heeft echter vertrouwen in de 22-jarige Schot. "Je moet er nooit van uitgaan dat iemand het niet kan. Hij heeft bij ons in de voorbereiding al linksback gespeeld. Ik gebruik hem er op de training ook wel eens voor. Van origine is het een centrale verdediger, linkspoot, scherp in de duels. Maar hij moet: ik heb geen andere keuze. Als hij een beetje slim speelt, moet dat kunnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws