Griezmann en Messi stelen de show in Camp Nou: extra blessurezorgen Koeman

Griezmann en Messi stelen de show in Camp Nou: extra blessurezorgen Koeman

29-11-2020 15:51 Laatste update: 15:53
22

FC Barcelona heeft weer wat vertrouwen getankt in La Liga, na de verloren kraker bij Atlético Madrid: Osasuna werd in Camp Nou op een dikke nederlaag getrakteerd en Lionel Messi maakte zijn eerste 'velddoelpunt' van het seizoen. Een middag zonder zorgen werd het echter niet voor Ronald Koeman, die Clément Lenglet zag wegvallen met een blessure.

Koeman had midweeks al een B-elftal tegen Dinamo Kiev opgesteld, vanwege de vele pijntjes in zijn selectie. Messi keerde – net als Frenkie de Jong – tegen Osasuna terug in de basis en leidde na een half uurtje spelen de openingstreffer in: doelman Sergio Herrera wist nog een paar keer te redden, maar Martin Braithwaite frommelde de bal uiteindelijk over de lijn. Vlak voor rust werd het ook 2-0: Antoine Griezmann nam een hoge bal ineens op de slof, Herrera hoorde de verschroeiende volley achter zich in het net ploffen.

Na rust rook Osasuna via Rubén García aan de aansluitingstreffer, maar na een uur spelen werd de wedstrijd definitief beslist: Griezmann leverde ditmaal de assist en Philippe Coutinho tekende van dichtbij de 3-0 aan. Roberto Torres raakte de paal namens de gasten uit Pamplona en een treffer van Ousmane Dembélé werd afgekeurd, waarna hét hoogtepunt van de tweede helft aanbrak. Messi passeerde Herrera met een diagonale streep – zijn eerste treffer van het seizoen die niet uit een penalty viel – deed zijn shirt uit en liet het tricot van Newell's Old Boys met rugnummer 10 zien, als eerbetoon aan de deze week overleden Diego Maradona.

Even daarvoor moest Lenglet met een blessure naar de kant: De Jong vormde tijdens het restant van de wedstrijd samen met de jonge Óscar Mingueza het hart van de verdediging. Het is een extra hoofdpijndossier voor Koeman, die opnieuw een centrale verdediger weg zag vallen: Gerard Piqué zal de komende maanden in de lappenmand zitten en ook Ronald Araújo was zondag niet beschikbaar. Barça kan in elk geval drie punten bijschrijven, komt op veertien punten en klimt voorlopig naar plek zeven.