'Erik ten Hag is de beste trainer die ik heb meegemaakt, moet ik eerlijk in zijn'

'Erik ten Hag is de beste trainer die ik heb meegemaakt, moet ik eerlijk in zijn'

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 16:08zo 29-11-2020 om 16:08

Erik ten Hag is de beste trainer waar Frans van Seumeren mee heeft samengewerkt. De grootaandeelhouder van FC Utrecht wist na een uur al dat hij met Ten Hag in zee moest gaan. De Tukker zit nu bij Ajax.

"Ten Hag is de beste trainer die ik meegemaakt heb. Daar moet ik eerlijk in zijn", zegt Van Seumeren bij Voetbal International. "Erik heeft de basis gelegd voor de stap naar de subtop. Ik vond het verschrikkelijk jammer dat hij wegging, maar het was niet tegen te houden."

Ten Hag was van 2015 tot 2018 trainer van Utrecht. Van Seumeren wist na een uur genoeg. "Wilco van Schaik (voormalig algemeen directeur, red.) vroeg of Ten Hag niets voor Utrecht was. Hij zat toen nog bij Bayern München. Toen hebben we een gesprek gehad en dat klikte meteen. Na een uur zei ik tegen Wilco: die gozer moeten we hebben. Dat is een goede trainer. Hij heeft het niveau echt omhoog gebracht."

Van Seumeren nam onlangs afscheid van John van den Brom, die na iets meer dan een jaar vertrok uit Utrecht. "Met Van den Brom hadden we een contract voor drie jaar. Maar John is geen Erik ten Hag. Ik had het vertrouwen dat het zou lukken met John."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws