Breaking news

Chelsea slaat nieuwe weg in: 'anti-Lampard' Tuchel wordt opvolger van Lampard

Oppermachtig FC Utrecht krijgt met een punt veel te weinig in De Kuip

Oppermachtig FC Utrecht krijgt met een punt veel te weinig in De Kuip

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 16:21zo 29-11-2020 om 16:21

Feyenoord - FC Utrecht is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Voor de club uit de Domstad zal dat aanvoelen als een nederlaag.

Feyenoord-trainer Dick Advocaat kon tegen Utrecht geen beroep doen op Bart Nieuwkoop, die diarree heeft. Lutsharel Geertruida stond rechtsback en George Johnston mocht door afwezigheid van Ridgeciano Haps en Tyrell Malacia op links beginnen. Ook was er een basisplaats voor Jordy Wehrmann. Eljero Elia was sinds jaren weer terug in De Kuip, maar begon wel op de bank.

In de eerste helft was er maar één club die heerste en dat was niet Feyenoord. De ploeg van Advocaat was vooral in balbezit zwak, creërde niets en gaf de ene na de andere kans weg. De lege Kuip was een walhalla voor de Utrecht-spitsen, ware het niet dat elke kans om zeep geholpen werd. Gyrano Kerk miste er een paar en Bart Ramselaar weigerde van dichtbij voor open doel binnen te tikken, doelman Nick Marsman was al verslagen.

Maar na rust sloeg Utrecht wel toe. In de 49e minuut schoot Mark van der Maarel van dichtbij de openingstreffer binnen. Marsman behoedde Feyenoord daarna voor een grotere achterstand door een poging van Ramselaar onschadelijk te maken. Kort daarna viel de gelijkmaker van Geertruida, op aangeven van Marcos Senesi.

Utrecht liet zich niet van de wijs brengen door de tegengoal en was ook daarna de betere partij. Het profiteerde tot twee keer toe bijna van gegrabbel van Marsman, die met het nodige geluk z'n doel leeg wist te houden. Sander van de Streek en opnieuw Ramselaar waren dicht bij 1-2.

Voor Feyenoord was het een kwestie van overleven. Nicolai Jörgensen leverde opnieuw niet en werd door Advocaat naar de kant gehaald, tot ongenoegen van de Deen. Elia kreeg twintig minuten de tijd om zijn stmepel te drukken en was officieel terug in De Kuip, maar kon zijn ploeg ook niet aan de zege helpen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws