Spectaculair basisdebuut Van de Beek: keeperswissel, Man U van 2-0 naar 2-3

29-11-2020 16:54 Laatste update: 16:58
32

Manchester United is zondag met de schrik vrijgekomen tijdens het basisdebuut van Donny van de Beek. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer liep op bezoek bij Southampton tegen een 2-0 achterstand aan, maar wist alsnog in extremis een overwinning uit het vuur te slepen.

Van de Beek had midweeks al negentig minuten gespeeld en mocht op St. Mary's voor het eerst aan de aftrap staan in een Premier League-wedstrijd. Na de eerste drie kwartier leek het erop dat dit basisdebuut in een anticlimax zou eindigen. Manchester United had in de beginfase de overhand, maar stond na ruim een half uur met 2-0 achter. Jan Bednarek kopte na een indraaiende corner de openingstreffer binnen, even later belandde David De Gea met bal en al achter de lijn na een vrije trap van James Ward-Prowse.

De Spaanse doelman botste bovendien tegen de paal aan, maakte de eerste helft nog wel vol, maar moest zich tijdens de rust alsnog laten wisselen. Niet alleen Dean Henderson, ook Edinson Cavani viel halverwege in, waarna Manchester United aan zijn inhaalrace begon. Na een uur spelen was de aansluitingstreffer een feit. Cavani gaf voor vanaf rechts en Bruno Fernandes schoot – toevallig of niet – ter hoogte van de penaltystip de 2-1 binnen.

Een kwartier voor tijd stonden de bordjes zelfs weer in evenwicht: ditmaal leverde Fernandes de assist en drukte Cavani af. De Portugees bracht een afgeslagen corner opnieuw in en El Matador stond op precies de goede plek om de 2-2 binnen te koppen. Manchester United wilde nóg meer: Bruno Fernandes probeerde doelman Alex McCarthy van grote afstand te verrassen, maar zijn lob eindigde op het dak van het doel. Maatje Cavani had in de blessuretijd wél succes en kopte van dichtbij de 2-3 binnen, op aangeven van Marcus Rashford.

Manchester United maakt door deze comeback een megasprong op de ranglijst. The Red Devils begonnen als nummer dertien aan de voetbalmiddag, maar komen in één klap op gelijke hoogte met nummer zes Everton.