AZ blijft overeind in spannende slotfase en kan zich gaan richten op Napoli

29-11-2020 18:37
94

AZ moest in de slotfase van het duel tegen Heracles even vrezen, maar heeft toch een overwinning overgehouden aan het bezoek aan Almelo. De ploeg van trainer Arne Slot won met 1-2.

De uitwedstrijd in Almelo is voor veel topclubs een potentiële 'bananenschil' en ook AZ had het niet gemakkelijk in het Erve Asito. Toch leken de Alkmaarders na twintig minuten op voorsprong te komen. Myron Boadu kopte van dichtbij in, maar door een miraculeuze redding van Heracles-goalie Brouwer eindigde die poging op de lat.

Buiten dat moment was er in de eerste veertig minuten niets aan de hand voor de formatie van trainer Frank Wormuth, maar vlak voor de rust gaven ze het toch weg. Eerst scoorde Teun Koopmeiners vanaf de stip nadat Robin Pröpper Boadu had neergelegd en vijf minuten later zorgde Boadu op aangeven van Koopmeiners ook nog eens voor de 2-0.

Daardoor was er niets aan de hand voor AZ en leken ze het vizier alvast op aanstaande donderdag te kunnen zetten. Dan komt Napoli in het kader van de Europa League op bezoek in het AFAS Stadion en dus konden de Alkmaarders een comeback van Heracles niet gebruiken, maar die kwam er toch. Nadat Jonas Svensson geblesseerd uitviel en Calvin Stengs de paal raakte zorgde Lucas Schoofs een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer namens de Almeloërs.

Het slotoffensief van de thuisploeg kwam vervolgens heel erg laat op gang. Omdat Dani de Wit op het aluminium schoot mocht Heracles heel stiekem nog hopen op een stuntje, maar zo ver kwam het niet meer. AZ is nu de nummer zeven in de Eredivisie en heeft nog een wedstrijd tegen FC Utrecht tegoed. Als die ook gewonnen wordt staan de Alkmaarders op plek vijf. Heracles is nu vijftiende.