Engelse media twijfelen aan Van de Beek: 'Hij moet er nog steeds aan wennen'

Engelse media twijfelen aan Van de Beek: 'Hij moet er nog steeds aan wennen'

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 18:57zo 29-11-2020 om 18:57

Donny van de Beek was zondagmiddag getuige van een wonderlijke comeback van Manchester United. Op bezoek bij Southampton stond United met 2-0 achter, maar toch werd er nog met 3-2 gewonnen. De Nederlander, die zijn eerste basisplaats kreeg in de Premier League, kon daarbij geen rol van betekenis spelen en dat vonden de Engelse kranten ook.

The Daily Express vindt dat Van de Beek moeite had om in het spel betrokken te worden en daar invloed op uit te oefenen. Daardoor wordt de middenvelder met een 6 beoordeeld. Hij heeft 'zijn draai nog niet gevonden', zo valt er te lezen. The Daily Star komt met eenzelfde cijfer en een vergelijkbare conclusie. 'Bij vlagen liet hij zien wat hij kan, maar hij kon de wedstrijd niet naar zich toe trekken.'

De rapporteur van The Daily Mirror meldt dat hij het gevoel heeft dat Van de Beek 'nog steeds moet wennen aan zijn ploeggenoten'. De Nijkerkervener kende een paar goede momenten en krijgt daarvoor ook een 6, maar de krant vindt ook dat hij zich spoedig zal moeten verbeteren.

Het lokale Manchester Evening News was positiever gestemd over het optreden van de voormalig Ajacied. Hij wordt zelfs gezien als de 'sleutel tot de dominantie van United in het begin van de wedstrijd'. Ondanks het feit dat hij op links moest spelen wist hij in de openingsfase indruk te maken. Daarna maakte hij volgens de auteur een aantal fouten, maar toch krijgt Van de Beek een 7.

Datzelfde punt kent ook NBC Sports toe aan de Nederlander. Zij zagen een paar goede aannames van Van de Beek, waardoor hij een aantal keer goed naar binnen kon komen en gevaar kon stichten. De middenvelder uit Nijkerkerveen wordt als een 'goede speler aan de bal' beschreven, die ook nog eens een paar duels wist te winnen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws