Schmidt haalt bezem door PSV-opstelling: 'Niet slecht om Mvogo pauze te gunnen'

Schmidt haalt bezem door PSV-opstelling: 'Niet slecht om Mvogo pauze te gunnen'

29-11-2020 19:53 Laatste update: 20:01
55

PSV-trainer Roger Schmidt heeft zondagavond opzien gebaard met een totaal door elkaar gehusselde opstelling. De Eindhovenaren beginnen tegen Sparta met acht (!) nieuwe namen, in vergelijking met de Europa League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki.

Jordan Teze is van het centrum van de defensie naar de rechtsbackpositie verhuisd, maar heeft zijn plekje behouden, net als Pablo Rosario en Eran Zahavi. "Sommige spelers, die ik nu spaar, staan echt in het rood. We spelen tien wedstrijden in dertig dagen, dus ik moet oppassen voor blessures. Het is niet alleen tegen PAOK zwaar, maar constant", verklaart Schmidt in gesprek met FOX Sports zijn ingrepen. "Ook omdat we zoveel coronagevallen hebben gehad, is het risico bij sommige spelers simpelweg te groot."

Mohamed Ihattaren behoort nog niet tot de wedstrijdselectie, net als donderdag. De spelmaker krijgt de tijd om door middel van individuele trainingen weer op adem te komen. "Hij heeft individueel getraind, dat heeft hem goed gedaan. Morgen is hij weer in de Mannschaftstraining. Dan kijken we hoe hij ervoor staat."

Het meest opvallend is echter de keeperswissel: Lars Unnerstall vervangt Yvon Mvogo tegen Sparta. Het heeft er echter alle schijn van dat dit een eenmalige ingreep is. "Yvon doet het goed, maar ook Lars is top tijdens de trainingen. Yvon heeft niet veel gespeeld bij RB Leipzig, dus hij is het niet gewend om plotseling zoveel wedstrijden achter elkaar te spelen. Dus is het niet zo'n slecht idee om hem even een pauze te gunnen. Lars is namelijk ook een vervanger van topniveau", aldus Schmidt.