Zeer matig PSV mag niet klagen: overwinning op Sparta na gelukje voor Malen

29-11-2020 21:50 Laatste update: 21:56
233

PSV heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt op Sparta Rotterdam. Trainer Roger Schmidt wijzigde zijn elftal op maar liefst acht plekken ten opzichte van het Europa League-duel met PAOK Saloniki en dat pakte niet goed uit. PSV schoot voor rust niet één keer op doel, maar pakte in de tweede helft de volle buit. Donyell Malen zag een strafschop gekeerd worden door Maduka Okoye, maar tikte de rebound raak.

Over de eerste helft in Eindhoven kunnen we heel kort zijn: het was een dramatisch niveau van PSV-kant. De Eindhovenaren schoten niet één keer tussen de palen en mochten van geluk spreken dat Sparta de voorsprong niet pakte. Lennart Thy omspeelde Lars Unnerstall, die veel te ver uit zijn doel kwam, maar schoof de bal voor een open doel naast.

De tweede helft startte hetzelfde als de eerste, maar na ongeveer zestig minuten spelen kwam PSV beter in de wedstrijd. Eran Zahavi, in de eerste helft volledig onzichtbaar, zorgde voor het eerste PSV-schot tussen de palen. Sparta-keeper Okoye keerde echter simpel.

Niet veel later plukte Okoye de volgende bal uit de hoek, maar ongeveer tien minuten voor tijd werd hij alsnog geklopt. PSV kreeg een strafschop na een knullige overtreding van Reda Kharchouch op Nick Viergever. Malen ging achter de bal staan, maar zag hoe Okoye zijn penalty in eerste instantie stopte. De PSV-aanvaller kreeg de bal echter meteen weer voor zijn voeten en tikte de 1-0 tegen de touwen.

Sparta kwam in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker, na miscommunicatie tussen de PSV-defensie en doelman Unnerstall. Danzell Gravenberch kreeg de bal alleen niet tussen de palen.

Een zeer zwaarbevochten overwinning voor PSV, dat met een compleet ander elftal begon dan tegen PAOK. De Eindhovenaren nemen door de overwinning de derde plaats in de Eredivisie over van Feyenoord, dat eerder op de zondag gelijkspeelde tegen FC Utrecht (1-1).