VP's Elftal van de Week: Marsman en Klaassen namens de top-drie, AZ levert tweetal

VP's Elftal van de Week: Marsman en Klaassen namens de top-drie, AZ levert tweetal

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 10:00ma 30-11-2020 om 10:00

Het is een gemêleerd gezelschap, VP's Elftal van de Week van speelronde 10. Liefst acht van de achttien clubs, waaronder Feyenoord en Ajax, hebben ons wekelijkse lijstje gehaald. Vitesse, RKC Waalwijk en AZ zijn de hofleveranciers met ieder twee afgevaardigden.

Nick Marsman (Feyenoord)
Cijfers liegen niet: FC Utrecht schoot tegen Feyenoord zeven keer tussen de palen, maar kreeg de bal slechts één keer voorbij Marsman. De Stadionclub loopt eind november al op het tandvlees, maar is nog steeds ongeslagen. Met dank aan uitblinker Marsman, die zondag een punt redde tegen FC Utrecht.

Enzo Cornelisse (Vitesse)
Hij had pas negen Eredivisie-minuten in de benen, maar mocht tegen Fortuna Sittard de geschorste Riechedly Bazoer vervangen. En dat deed hij meer dan verdienstelijk. De zoon van oud-prof Tim Cornelisse deed geen gekke dingen, draaide keurig meet met de runner-up van de Eredivisie en weerde zich kranig tegen zijn boomlange tegenstander Sebastian Polter.

Vurnon Anita (RKC Waalwijk)
Het is alweer tien jaar geleden dat hij zijn enige drie interlands speelde, maar Anita is zich dit seizoen aan het herpakken bij RKC Waalwijk. De Brabanders wonnen vrijdag verrassend bij FC Twente, met Anita als stofzuiger én rustpunt op het middenveld.

Django Warmerdam (FC Utrecht)
Warmerdams eerste wedstrijden van het seizoen verliepen stroef, zoals bij meer spelers van FC Utrecht het geval was. De linksback heeft zich zondagmiddag in De Kuip echter herpakt met een ijzersterk optreden. Steven Berghuis kwam niet in het stuk voor en dat was de verdienste van Warmerdam.

Davy Klaassen (Ajax)
Na de wedstrijd tegen FC Midtjylland kreeg Klaassen nog een krappe voldoende van ons, maar zaterdag draaide de Ajax-motor weer op volle toeren. Na zijn doelpunt en zijn schitterende assist was de buit wel binnen tegen FC Emmen en kon Ajax alvast rustig toeleven naar het bezoek aan Liverpool.

Joey Veerman (sc Heerenveen)
Het puntenverlies tegen ADO Den Haag was een onverwachte tegenvaller voor sc Heerenveen, maar aan Joey Veerman heeft het niet gelegen. De spelmaker uit Volendam was weer op dreef en scoorde zelfs. Het is voor de Heerenveen-supporters dat ze binnenkort weer naar de stadions kunnen: nog even genieten van Veerman, voordat hij een stap hogerop maakt.

Teun Koopmeiners (AZ)
Na een paar zeldzame missers nam hij tóch weer zijn verantwoordelijkheid toen AZ een penalty kreeg in Almelo. De aanvoerder hield zijn zenuwen in bedwang en leverde even later een ragfijne assist op Myron Boadu af. Koopmeiners speelde sowieso al een prima wedstrijd en trok aan de touwtjes op het middenveld, maar deze twee momenten waren uiteindelijk doorslaggevend voor de drie punten.

Oussama Tannane (Vitesse)
Een vaste gast in deze rubriek: wat loopt Tannane dit seizoen met passjes te strooien... Vitesse wist zich lange tijd met de defensieve muur van Fortuna Sittard, maar pakte alsnog de punten, dankzij twee assists van hun spelbepaler. Hierdoor zijn de Arnhemmers nog altijd de verrassende naaste belager van koploper Ajax.

Tomás Suslov (FC Groningen)
FC Groningen domineerde van begin tot eind tegen Willem II, maar miste stootkracht voorin. Suslov viel bij rust in en zorgde voor een vleugje creativiteit in de ploeg van Danny Buijs. Uiteindelijk leverde de jonge Slowaak de assist bij de winnende treffer van Ahmed El Messaoudi. Een aangename verrassing uit de eigen Groningse gelederen.

Myron Boadu (AZ)
Na het seizoen van zijn definitieve doorbraak moest Boadu – mede door een coronabesmetting – even een pas op de plaats maken, voorrang verlenen aan Albert Gudmundsson en wachten op zijn kans. Die diende zich aan in Almelo en werd met beide handen gegrepen door de gretige centrumspits: Boadu versierde een penalty en scoorde even later knap uit een moeilijke hoek. Trainer Arne Slot heeft er een luxeprobleem bij gekregen.

Ola John (RKC Waalwijk)
Het werd weer even 2012 in de Grolsch Veste. Ooit werd hij voor twaalf miljoen euro binnengehaald door Benfica en speelde hij één interland. Ola John is inmiddels een heel voetballeven verder, maar is het voetballen zeker niet verleerd, bewees hij uitgerekend in het stadion van zijn mooiste voetbalherinneringen. In de eerste helft legde John met twee assists de basis voor de RKC-stunt in Enschede: vooral zijn eerste was van grote schoonheid.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vond jij de grote uitblinker van speelronde 10?

Nick Marsman
17%
Enzo Cornelisse
9%
Vurnon Anita
2%
Django Warmerdam
8%
Davy Klaassen
20%
Joey Veerman
4%
Teun Koopmeiners
13%
Oussama Tannane
7%
Tomás Suslov
9%
Myron Boadu
5%
Ola John
4%
(1106 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws