'Oranje-oproep terecht: wekelijks beslissend voor Ajax, kwaliteit druipt eraf'

'Oranje-oproep terecht: wekelijks beslissend voor Ajax, kwaliteit druipt eraf'

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 07:49ma 30-11-2020 om 07:49

Davy Klaassen en Lassina Traoré maken in druk op Romano Denneboom. De oud-international zet de twee Ajacieden als rapporteur van De Telegraaf in zijn Elftal van de Week.

Klaassen behoort wekelijks tot de beste Eredivisie-spelers. "Klaassen had zaterdag slechts twintig minuten nodig om mij te overtuigen", blikt Denneboom terug op de 0-5 zege van Ajax op FC Emmen. "Klaassen lijkt zich direct weer op zijn plek te voelen en is wekelijks beslissend voor Ajax. De kwaliteit druipt eraf. Ik vind het dan ook volkomen terecht dat hij weer is opgeroepen voor het Nederlands elftal."

Ook Traoré kan rekenen op complimenten. De Burkinese spits scoorde één keer, maar Denneboom is vooral onder de indruk van zijn onverstoorbaarheid. "Het is heel lastig om de nummer negen positie bij Ajax op de gewenste manier in te vullen. Je weet dat er bijna altijd kritiek zal komen, maar Traoré lijkt daar totaal niet mee bezig te zijn."

"Hij gaat de laatste weken stoïcijns door met scoren en vult zijn rol goed in", aldus Denneboom. "Hij laat zich soms ook wat terugzakken, gaat één-tweetjes aan en toont zich een teamspeler. Tegen FC Emmen maakte hij bovendien een knap doelpunt. Het lijkt misschien simpel, maar zo'n tegendraadse bal is nog helemaal niet zo makkelijk."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws