Ajax kijkt met een schuin oog naar Italië: 'We houden het in de gaten'

Ajax kijkt met een schuin oog naar Italië: 'We houden het in de gaten'

30-11-2020 21:39
62

Ajax houdt met een schuin oog de stand bij Atalanta Bergamo - FC Midtjylland in de gaten. De uitkomst van die wedstrijd is mogelijk van grote invloed voor de wedstrijd van volgende week tussen Ajax en Midtjylland. Ajax neemt het dinsdag zelf op tegen Liverpool.

"We houden de stand in Bergamo in de gaten. Het kan inderdaad zijn dat een punt op Anfield sportief niets waard is", zegt trainer Erik ten Hag op de persconferentie. Als Ajax dinsdag niet wint en Atalanta verslaat Midtjylland, dan móet Ajax volgende week thuis winnen van de Italianen.

Ten Hag wil niet zeggen dat het seizoen bij Champions League-overwintering geslaagd is. "We moeten op deze weg verder gaan, in januari en februari valt er niets te winnen. Champions League-overwintering is eventueel een overwinning, maar de echte prijzen worden op het einde pas verdeeld."

En of Ajax ineens favoriet is vanwege de blessures bij Liverpool weet Ten Hag niet. "Daar ben ik nooit zo mee bezig, favoriet of niet. Liverpool staat bovenaan in de Premier League, werd vorig jaar kampioen, won het jaar daarvoor de Champions League... Dan zijn zij de favoriet. Maar we zijn zelfbewust: we gaan zien hoever het reikt."

Ten Hag denkt wel dat Ajax verder is dan een maand geleden, toen Liverpool met 0-1 won. "Zeker, we zijn beter op elkaar ingespeeld. En de vorm van de spelers is ook groeiende."