'Blind centraal achterin bij Ajax, Tadic verdringt Traoré uit de spits op Anfield'

'Blind centraal achterin bij Ajax, Tadic verdringt Traoré uit de spits op Anfield'

01-12-2020 06:55 Laatste update: 07:20
147

Ajax-trainer Erik ten Hag past zijn systeem dit keer niet aan voor het Champions League-duel met Liverpool. Het Algemeen Dagblad verwacht 'gewoon' een 4-2-3-1 formatie met Zakaria Labyad als nummer tien.

Het AD gaat er van uit dat de Amsterdammers met Braziliaanse vleugels aantreden op Anfield. David Neres en Antony zullen spits Dusan Tadic flankeren. Lassina Traoré is daardoor het kind van de rekening. Noussair Mazraoui, Daley Blind, Davy Klaassen en Ryan Gravenberch kunnen starten, zoals Ten Hag maandag op de persconferentie al aangaf.

Blind staat in het hart van de defensie naast Perr Schuurs. In de thuiswedstrijd tegen Liverpool (0-1) speelde de Oranje-international nog als controleur. Lisandro Martínez had toen ook een basisplaats, maar de Argentijn zit in Engeland op de bank. 

Ajax heeft tegen The Reds een 'flinke reddingsboei' achter de hand. De Amsterdammers kunnen onbevangen voor de dag komen, aangezien een nederlaag niet fataal is. Een zege heeft als voordeel dat in de laatste groepswedstrijd tegen Atalanta Bergamo waarschijnlijk ook een remise volstaat.

De vermoedelijke opstellingen

Liverpool: Alisson; Williams, Matip, Fabinho, Robertson; Jones, Henderson, Wijnaldum; Jota, Firmino, Mané

Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Gravenberch; Antony, Labyad, Neres; Tadic