Ten Hag ziet voordeel voor 'ervaringsdeskundige' Ajax: 'Onze jongens echt fris'

Ten Hag ziet voordeel voor 'ervaringsdeskundige' Ajax: 'Onze jongens echt fris'

01-12-2020 08:31
105

Ajax draait zijn hand niet om voor het overvolle programma. Trainer Erik ten Hag ziet dat veel collega's zich daarover beklagen, maar hij ziet het zelfs als een voordeel voor de Amsterdammers.

"Wij hebben voorgaande jaren bijna geen zomerstop gehad, omdat wij in tegenstelling tot heel veel van onze tegenstanders in de Champions League-voorrondes moesten spelen", verklaart Ten Hag op de persconferentie. "Dat zorgde al voor een heel vol programma, met vermoeidheid tot gevolg."

De grote belasting is voor Ajax dus niets nieuws. "Daar hebben wij dus wél ervaring mee en kunnen we nu ons voordeel mee doen. Wat ook meewerkt, is dat wij in het voorjaar niét hebben gespeeld. Onze jongens zijn echt fris. We hebben een fitte selectie meegenomen", stelt Ten Hag, die al aangaf dat iedereen kan spelen tegen Liverpool, op Mohammed Kudus na.

"We zijn bewust bezig met rouleren. Bij de samenstelling van de selectie hebben we daar al naar gekeken. En vervolgens is het een kwestie van je hele selectie gebruiken. Dat doen we in de praktijk, dus verdelen we de belasting van onze spelers", besluit de oefenmeester.