'Ik heb besloten dat ik er voor wilde gaan bij PSV en dat is nu niet anders'

'Ik heb besloten dat ik er voor wilde gaan bij PSV en dat is nu niet anders'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 10:35di 01-12-2020 om 10:35

Joël Piroe gaat voor zijn kans in het eerste elftal van PSV. De spits werd geveld door het coronavirus, maar is nu weer terug en doet wedstrijdritme op bij Jong PSV. Op die manier hoopt hij trainer Roger Schmidt te kunnen overtuigen.

De 21-jarige Piroe zegt geen last te hebben gehad van de bijwerkingen van het virus, maar heeft wel nog tijd nodig om fit te worden. "Het zat er voor mij nog niet in", vertelt hij na afloop van Jong PSV tegen Cambuur (0-1) tegenover het Eindhovens Dagblad. "Ik mis net het laatste beetje. Vorige week was mijn eerste wedstrijd na de besmetting en nu merkte ik dat drie keer op rij in korte tijd spelen ook veel vraagt."

Toch is dat nodig om weer een kans te krijgen in het eerste elftal van de Eindhovenaren. Omdat Roger Schmidt een systeem met twee spitsen hanteert is er voor Piroe meer kans om voor de hoofdmacht uit te komen. "Ik stroom nu bij de trainingen weer in bij de A-selectie", weet de spits. "Hopelijk kan ik daarna weer minuten pakken. Ik heb in de vorige transferperiode besloten dat ik ervoor wilde gaan en dat is nu niet anders."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws