Van de Beek geniet van United-ploeggenoot: 'Door hem krijg ik meer ruimte'

Van de Beek geniet van United-ploeggenoot: 'Door hem krijg ik meer ruimte'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 14:32di 01-12-2020 om 14:32

Donny van de Beek wacht geduldig op zijn kans bij Manchester United. De middenvelder geeft aan dat het hem niet uitmaakt op welke positie hij moet spelen in het team van manager Ole Gunnar Solskjaer.

Afgelopen weekend startte de voormalig Ajacied voor het eerst in een Premier League-wedstrijd. Van de Beek blijft er rustig onder. "Ik werk iedere dag heel hard en ik weet dat ik het team iets extra's kan geven, dus het is aan mij om geduldig te blijven", zegt hij op een persconferentie voorafgaand aan het Champions League-treffen met Paris Saint-Germain.

De suggestie dat Van de Beek niet samen kan spelen met Bruno Fernandes omdat ze op dezelfde positie acteren wuift de Nijkerkervener weg. "Dat gaat gewoon goed. Ik heb voor Ajax op veel verschillende posities gespeeld. Op acht, als nummer tien en zelfs als controlerende middenvelder. Ik kan veel verschillende rollen innemen."

Afgelopen weekend speelde Van de Beek vanaf de linkerkant tegen Southampton en werkte hij samen met Edinson Cavani, die als diepe spits speelde. Dat beviel de Nederlander in ieder geval prima. "Het is heel belangrijk om hem erbij te hebben, zeker voor mij. Het geeft me extra ruimte in het strafschopgebied omdat verdedigers toch meer op hem letten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws