Mogelijkheden voor Ajax op Anfield: 'Mede daardoor verloren ze van Atalanta'

Mogelijkheden voor Ajax op Anfield: 'Mede daardoor verloren ze van Atalanta'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 16:42di 01-12-2020 om 16:42

Ajax maakt tegen Liverpool een goede kans op een resultaat, zo denkt Sander Westerveld. De voormalig doelman, tussen 1999 en 2001 actief voor The Reds, verwacht een vermakelijke wedstrijd.

"Dat kan bijna niet anders dan een mooie wedstrijd worden", zegt Westerveld in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik zie het in elk geval niet snel 0-0 worden. Liverpool voert de druk meestal op, op menig tegenstander. Maar ik acht Ajax in staat om daar onderuit te kunnen spelen."

Westerveld ziet dus kansen voor Ajax op Anfield. De vele personele problemen bij Liverpool, met name in de achterhoede, spelen daarin een rol. "Fysiek gezien wordt het steeds moeilijker voor Liverpool. Eerst werd het nog opgelost door Fabinho een linie naar achteren te schuiven. Maar van het vele geschuif worden ze niet beter. Jürgen Klopp heeft veel noodgedwongen moeten wisselen de laatste wedstrijden. Mede daardoor verloren ze de vorige Champions League-wedstrijd van Atalanta."

De Champions League-kraker zal noodgedwongen voor lege tribunes op Anfield plaats moeten vinden. "Eeuwig zonde voor het publiek natuurlijk", stelt Westerveld. "Maar denk ook aan de jonge jongens van Ajax. Die missen een kans om een geweldige ervaring te beleven aan het begin van hun carrière. Daar spelen met die sfeer neem je voor altijd mee, zo heb ik het altijd ervaren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Ajax stunten op Anfield?

Ja
80%
Nee
20%
(2702 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws