BILD deelt opmerkelijk 'Cannabis-Geheimplan' van Götze en Schürrle

BILD deelt opmerkelijk 'Cannabis-Geheimplan' van Götze en Schürrle

01-12-2020 17:15 Laatste update: 17:17
88

Mario Götze en ex-ploeggenoot André Schürrle zijn van plan om te gaan investeren in cannabis. Het duo wil als samen investeerder toetreden tot de Sanity Group, een bedrijf dat cannabis teelt voor medicinale doeleinden.

Dit meldt BILD dinsdag. Een woordvoerder van de Sanity Group heeft de aankomende samenwerking van het bedrijf met Götze en Schürrle bevestigd. Finn Age Hänsel, de baas van Sanity Group, zou persoonlijk contact hebben opgenomen met Götze en Schürrle. Sinds het begin van het jaar voeren de twee partijen gesprekken over het 'Cannabis-Geheimplan'.

De Sanity Group wil met het wellnessmerk Vaay het grootste CBD-merk in Europa worden. CBD (cannabidiol) is één van de belangrijkste ingrediënten van cannabis. De stof remt ontstekingen en verlicht pijn.

Het zou een opmerkelijke carrièrestap zijn voor het tweetal, dat in 2014 nog samen de WK-finale besliste: Götze maakte na een assist van Schürrle de winnende goal tijdens Duitsland-Argentinië. De dertigjarige Schürrle heeft sinds afgelopen zomer zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen, terwijl Götze een sensationele overstap naar PSV maakte.