Leeuwinnen fluitend door kwalificatie: 'Spelen tegen jongens absoluut geen optie'

Leeuwinnen fluitend door kwalificatie: 'Spelen tegen jongens absoluut geen optie'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 17:39di 01-12-2020 om 17:39

De Oranje Leeuwinnen sluiten dinsdagavond hun kwalificatiereeks voor het EK af, die met speels gemak werd doorlopen: tegen Kosovo mag de vice-wereldkampioen proberen om op dertig punten uit tien duels te komen. Assistent-bondscoach Arjan Veurink erkent dat de weerstand niet erg hoog is geweest.

De wedstrijden tegen Rusland, Slovenië, Kosovo, Turkije en Estland vormden geen enkel probleem voor de Oranje Leeuwinnen. Ex-international en analist Anouk Hoogendijk opperde dan ook om af en toe wedstrijden tegen jongensteams te spelen. Veurink ziet echter niets in dat plan. "We doen nu net alsof we helemaal geen weerstand kunnen vinden, dat idee is gebaseerd op de EK-kwalificatie."

Oefeninterlands tegen toplanden moeten de regerend Europees kampioen nu klaarstomen voor het EK van 2022. "Landen als Engeland, Spanje, Frankrijk en Duitsland zijn uitdagende tegenstanders die ons veel meer weerstand bieden", laat hij weten aan TC/Tubantia. "We hebben lijntjes uitstaan om in de volgende interlandperiode tegen zulk soort landen te spelen. Oefenen tegen jongens zie ik absoluut niet als een optie."

Vrijdag werd er in Breda al gespeeld tegen de sterkte landenploeg van het vrouwenvoetbal, de Verenigde Staten. In de reprise van de WK-finale had Oranje dan weer weinig in te brengen. Veurink heeft echter genoeg positieve punten uit het duel gehaald. "Ik kan zo tien aanvallen laten zien waarin we kansen hadden kunnen creëren als we net iets zuiniger waren geweest met de bal en betere keuzes hadden gemaakt. Dat was wel een verschil met de WK-finale, toen we helemaal niet aan aanvallen toekwamen", aldus de assistent van scheidend bondscoach Sarina Wiegman. "Ik ben ervan overtuigd dat als wij ons kunnen doorontwikkelen, we op termijn meer weerstand gaan bieden aan Amerika."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws