Real Madrid dreigt voor het eerst al in de groepsfase uitgeschakeld te worden

01-12-2020 20:48 Laatste update: 20:55
27

Real Madrid dreigt voor het eerst in de geschiedenis van de Champions League al in de groepsfase uitgeschakeld te worden. De geplaagde ploeg van Zinédine Zidane blijft na een 2-0 nederlaag tegen Shakhtar Donetsk op de derde plaats staan. Er is nog één wedstrijd te spelen.

Dat Real dit seizoen slecht presteert werd dinsdagavond nog maar eens duidelijk. Een overwinning was een absolute must om plaatsing voor de volgende ronde in leven te houden, maar de Spaanse kampioen liet zich ook in Oekraïne van z'n slechte kant zien. Toch waren de grootste kansen voor Real. Marco Asensio was in de eerste helft twee keer dicht bij een goal, het ontbrak hem aan geluk.

Maar na rust bepaalde Shakhtar de wedstrijd. De Oekraïners kwamen na een klein uur op voorsprong door Dentinho, die een verdedigingsfout van Real afstrafte. Het typeerde het seizoen van Real tot nu toe.

Door die treffer was De Koninklijke even van de leg. Zidane besloot aanvallend te wisselen en bracht Mariano Diaz, maar ook hij kon geen potten breken. Real was in de tweede helft niets meer en kreeg vlak voor tijd de definitieve nekslag: Manor Solomon maakte 2-0.

Real Madrid wankelt en dreigt al in de groepsfase uitgeschakeld te worden. Dat is nog nooit gebeurd. Volgende week treft het koploper Borussia Mönchengladbach, dat later op dinsdag nog tegen Internazionale speelt. De Italianen staan laatste. Volgende week is het Inter - Shakhtar.