BILD: Bayern München zet talentvol Gladbach-duo bovenaan wensenlijstje

BILD: Bayern München zet talentvol Gladbach-duo bovenaan wensenlijstje

02-12-2020 10:32
34

Bayern München heeft het vizier op Borussia Mönchengladbach gericht. Volgens BILD heeft de regerend Champions League-winnaar twee middenvelders van Die Fohlen bovenaan zijn verlanglijstje gezet: Denis Zakaria (24) en Florian Neuhaus (23).

Een transfer van Zakaria lijkt het meest waarschijnlijk. De 28-voudig Zwitsers international ligt nog tot 2022 vast bij Borussia Mönchengladbach: de Champions League-deelnemer wil het contract van Zakaria graag verlengen en lijkt zelfs bereid om een gelimiteerde transfersom in die nieuwe verbintenis op te nemen. Als deze gesprekken op niets uitlopen, is de huidige nummer zeven van de Bundesliga eigenlijk genoodzaakt om hem na dit seizoen te verkopen: het zal de laatste mogelijkheid zijn om nog een transfersom te incasseren.

Neuhaus ligt nog tot medio 2024 vast bij Die Fohlen. Bayern-trainer Hansi Flick is een groot fan van hem, maar het lijkt erop dat Der Rekordmeister in de buidel moet tasten, mocht het serieus werk willen maken van de kersvers Duits international. Volgens BILD staan ook Eduardo Camavinga (Stade Rennes) en Lucien Agoumé (door Internazionale aan Spezia verhuurd) op het Bayern-lijstje: zij zijn echter niet meer dan alternatieven voor droomkandidaten Zakaria en Neuhaus.

Het is niet de eerste keer dat Bayern spelers van de concurrentie op het oog heeft. Der Rekordmeister weekte in het recente verleden spelers als Manuel Neuer, Leon Goretzka, Mats Hummels, Mario Götze en Robert Lewandowski los van Schalke 04 en Borussia Dortmund.