Advocaat over Haps-gerucht: 'Insinueren dat hij in de gevangenis zit: gaat ver'

Advocaat over Haps-gerucht: 'Insinueren dat hij in de gevangenis zit: gaat ver'

02-12-2020 14:42 Laatste update: 15:05
58

Tyrell Malacia gaat donderdag tegen Dinamo Zagreb zijn rentree bij Feyenoord maken na een blessure, liet trainer Dick Advocaat woensdag weten. De linksback speelde op 8 november zijn voorlopig laatste wedstrijd tegen FC Groningen.

Zondag speelde George Johnston als linksback tegen FC Utrecht, donderdag is het dus weer de beurt aan Malacia. "Hij gaat het in ieder geval weer proberen. Ik heb gezegd: je moet spelen, want Haps zit er ook weer aan te komen. Dan is hij vaak wat scherper", vertelde Advocaat tijdens zijn persconferentie van woensdag. "En Orrie is er ook weer bij. En Jens (Orkun Kökcü en Jens Toornstra, red.), dus op het middenveld hebben we weer de normale bezetting."

De eerder genoemde Ridgeciano Haps is de komende dagen niet beschikbaar vanwege ziekte. Het wilde gerucht dat hij in de gevangenis zou zitten, wordt door Advocaat terzijde geschoven. "Ik vind het een beetje vervelend dat mensen dat denken of schrijven", aldus Advocaat. "Deze jongen is echt ziek. Wat hij heeft? Hij komt over één of twee weken terug en dan moet hij zelf maar zeggen wat het geweest is. Dat mag ik ook niet. Maar om te insinueren dat hij in de gevangenis zit, dat vind ik wel erg ver gaan. Hij is weer ziek."