PSG zorgt voor status quo na spektakelzege op Man United, Giroud niet te stoppen

02-12-2020 22:52
25

De spanning is om te snijden in Groep H van de Champions League. Paris Saint-Germain trok woensdagavond in een spectaculaire wedstrijd aan het langste eind tegen Manchester United (1-3) en heeft nu negen punten, net als de Engelse grootmacht én RB Leipzig.

Manchester United verraste PSG de laatste jaren twee keer in de Champions League, maar driemaal was scheepsrecht voor de Franse kampioen. Na zes minuten zette Neymar zijn ploeg op een 0-1 voorsprong op Old Trafford. Nadat Fred slechts geel kreeg voor een kopstoot richting Leandro Paredes, kwam United uit het niets langszij: Danilo scoorde in het eigen doel.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, totdat de 69ste minuut aanbrak: eerste kopte Marquinhos de 1-2 binnen en even later kreeg Fred alsnog een rode kaart. United dacht daarvoor twee keer op voorsprong te komen, maar Anthony Martial miste voor open doel en Edinson Cavani lobte de bal op de lat. In de blessuretijd besliste Neymar de wedstrijd met een intikker. Donny van de Beek (United) en Mitchel Bakker (PSG) vielen in.

De beslissingen in Groep H vallen volgende week: Manchester United heeft aan een gelijkspel in Leipzig genoeg, PSG ontvangt Istanbul Basaksehir.

Giroud scoort vier keer
In Groep E van de Champions League was het de avond van Olivier Giroud. De Franse aanvaller velde Sevilla met liefst vier goals: 0-4. De Engelse en Spaanse ploeg waren al geplaatst voor de achtste finales. Eerder op de avond rekende Krasnodar af met Stade Rennes. De Russen gaan naar de Europa League.

Lang houdt Club Brugge in de race
Club Brugge bleef woensdagavond in de race voor de volgende ronde van de Champions League door een 3-0 overwinning op het uitgeschakelde Zenit Sint-Petersburg. Noa Lang maakte één van de drie Belgische doelpunten. Club Brugge heeft nu twee punten minder dan SS Lazio en drie punten minder dan Borussia Dortmund. De Duitsers en Italianen deelden de punten (1-1). Volgende week: Lazio - Club Brugge en Zenit - Dortmund.

Relaxte avond Koeman
Het al geplaatste FC Barcelona van Ronald Koeman kende een probleemloze avond tegen Ferencváros. Binnen een half uur was de buit binnen. Antoine Griezmann, Martin Braithwaite en Ousmane Dembélé maakten de goals. Juventus won in Turijn met dezelfde cijfers van Dinamo Kiev. Federico Chiesa, Cristiano Ronaldo (zijn 750ste) en Alvaro Morata scoorden.