Porto sneert naar 'racistische' Silva in nieuwsbrief, Manchester City ziedend

Porto sneert naar 'racistische' Silva in nieuwsbrief, Manchester City ziedend

03-12-2020 18:45
8

FC Porto en Manchester City hebben het met elkaar aan de stok gekregen. Na afloop van de Champions League-wedstrijd tussen de twee ploegen sneerde Porto stevig richting de club uit Engeland, wat zorgde voor een felle reactie uit het kamp van City. 

Woensdagochtend ontstond het conflict tussen de twee clubs, nadat managers Pep Guardiola en Sergio Conceiçao tijdens de wedstrijd van dinsdag al met elkaar ruzieden. In de wekelijkse nieuwsbrief Porto werd onder andere beweerd dat Fernandinho met rood van het veld had gemoeten. 'Ondanks zijn 35 jaar is hij een duidelijk voorbeeld van dat geld veel bepaalt in het voetbal, maar dat je er nog altijd geen klasse mee kunt kopen', zo snauwt Porto.

City-aanvaller Bernardo Silva werd in de nieuwsbrief zelfs beschreven als 'iemand die internationaal bekendstaat omdat hij veroordeeld werd wegens racisme.' Porto doelde daarmee op de schorsing van één wedstrijd die Silva een jaar terug kreeg van de Engelse voetbalbond. De Portugees had zijn teamgenoot Benjamin Mendy in een tweet namelijk grappend vergeleken met een racistisch stereotype.

Toen de twee ploegen elkaar in 2012 troffen, werd Porto bestraft met een boete van 20.000 euro. Toenmalig City-spelers Yaya Touré en Mario Balotelli werden destijds rasistisch bejegend door fans van de Portugese club. Dat maakt men bij Manchester City extra boos."Het is niet de eerste keer dat Porto in dergelijke omstandigheden zo slecht reageert", zo zegt een woordvoerder van de club bij BBC. "Nu gaat het om onverstandige en gerichte kritiek op enkele van onze spelers en onze trainer, die wij ten zeerste verwerpen. In die context zijn wij even verrast als teleurgesteld door deze uitbarsting."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie