'Vechtend' PSV naar de knock-outfase: 'Spelers verdienen een compliment'

'Vechtend' PSV naar de knock-outfase: 'Spelers verdienen een compliment'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 06:58vr 04-12-2020 om 06:58

Laatste update: vrijdag 4 december 2020 om 10:08vr 04-12-2020 om 10:08

PSV-trainer Roger Schmidt is trots op de prestatie van zijn ploeg. De Eindhovenaren plaatsen zich donderdagavond, na een 0-1 zege bij Granada, voor de knock-out fase van de Europa League, waardoor de zesde groepswedstrijd tegen Omonia Nicosia slechts een formaliteit wordt.

"Het was een groot gevecht en geen makkelijke wedstrijd voor ons" vertelt de Duitse oefenmeester na afloop tegenover de camera van RTL 7. "Vanaf het begin hebben we laten zien dat we wilden winnen om alles in eigen hand te houden. We speelden erg goed, vooral in balbezit. Het was heel georganiseerd. We hielden Granada ver weg van ons doel."

Schmidt zag zijn ploeg in de 38e minuut volkomen verdiend op voorsprong komen. Na een prachtige aanval maakte Malen er 0-1 van. "Een fantastische treffer. Mijn spelers verdienen een groot compliment. We zijn er erg blij mee", jubelt Schmidt, die Noni Madueke, Eran Zahavi en Denzel Dumfries uit zag vallen met blessures.

"Noni heeft een probleem met de voet en Eran een spierprobleem. Denzel liep bij een situatie met Yvon Mvogo klachten op. We gaan vrijdag kijken hoe het gaat", legt Schmidt uit. Vlak na de wedstrijd wil de trainer van PSV vooral genieten van de teamprestatie van zijn ploeg, vertelt hij tegen het Eindhovens Dagblad

"Dat vind ik wel de beste omschrijving, ja. We hadden een moeilijke situatie in onze groep, die open was. Als je twee keer verliest in de eerste drie wedstrijden wordt het heel moeilijk. Ik vind dat we het verdiend hebben. Vandaag hadden we een heel goede houding op het veld", sluit Schmidt zijn verhaal af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws