Slot kent geen twijfel: 'Tenzij hij er zelf geen vertrouwen meer in heeft'

Slot kent geen twijfel: 'Tenzij hij er zelf geen vertrouwen meer in heeft'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 08:31vr 04-12-2020 om 08:31

Laatste update: vrijdag 4 december 2020 om 08:48vr 04-12-2020 om 08:48

AZ-trainer Arne Slot houdt het volste vertrouwen in Teun Koopmeiners als strafschopnemer van de Alkmaarders. De aanvoerder van AZ miste donderdagavond van de stip tegen Napoli, waardoor AZ een grote kans liet liggen om op voorsprong te komen.

Volgens Slot is er geen twijfel wie de volgende strafschop bij AZ gaat nemen. "Nee, tenzij Teun bij mij aangeeft dat hij er geen vertrouwen meer in heeft om achter de bal te gaan staan", legt Slot uit aan de NOS.

Koopmeiners miste drie van de laatste zeven strafschoppen die hij nam namens AZ. "Maar ik sprak hem net en hij heeft gewoon nog het vertrouwen", vertelt Slot. "Dus blijft Teun de strafschoppen nemen."

Slot baalde ervan dat zijn ploeg zichzelf opnieuw niet wist te belonen met een overwinning. "Het is een herhaling van zetten. We zijn heel moeizaam in staat om onze tweede en derde kans binnen te schieten. Dat is iets wat ons nog te weinig lukt."

"Het zou ons goede spel veel meer belonen als we dat voor elkaar kunnen krijgen. Het is een kwaliteit die topploegen over het algemeen wel hebben", verzucht Slot.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws