Dolberg krijgt andere trainer: nederlaag tegen Bosz doet Vieira de das om

Dolberg krijgt andere trainer: nederlaag tegen Bosz doet Vieira de das om

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 12:37vr 04-12-2020 om 12:37

OGC Nice heeft trainer Patrick Vieira de laan uitgestuurd. De Fransen verloren donderdagavond van Bayer Leverkusen en dat was voor het bestuur van Les Aiglons de welbekende druppel.

Na een crisisoverleg besloten de beleidsbepalers van Nice om Vieira, 107-voudig international voor Frankrijk, te ontslaan. Door de nederlaag tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz kan de club niet meer overwinteren in Europa in een poule met verder ook Slavia Praag en Hapoel Beer Sheva. Dat wordt Vieira ernstig aangerekend.

In de Ligue 1 staat de ploeg van oud-Ajacied Kasper Dolberg op de elfde plaats en ook dat is geen resultaat waar Les Aiglons trots op zijn. Daarom krijgt Adrien Ursea, de assistent-trainer van Vieira, de kans om de ploeg weer op het juiste spoor te zetten. Aanstaande zondag beleeft hij zijn vuurdoop wanneer Nice op bezoek gaat bij Stade Reims.

Onder Vieira, die in de zomer van 2018 werd aangesteld aan de Franse Riviéra, eindigde Nice als zevende en als zesde. De ploeg mocht dit seizoen Europa in, maar daar haalden ze niet de resultaten die verwacht werden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws