Ajax komt met bevestiging: Tagliafico tekent bij tot medio 2023

Ajax komt met bevestiging: Tagliafico tekent bij tot medio 2023

04-12-2020 13:21 Laatste update: 13:32
125

Nicolás Tagliafico tekent definitief bij bij Ajax. Dat melden de Amsterdammers via de officiële kanalen. De Argentijn ligt nu tot medio 2023 vast in Amsterdam.

De contractverlenging zat er al een tijdje aan te komen en is nu door Ajax bevestigd. De vorige verbintenis van de Argentijnse linksback liep tot en met de zomer van 2022. Daar is nu een jaar bij gekomen. Naar verluidt wil Ajax in ruil voor de contractverlenging meewerken wanneer Tagliafico een stap omhoog kan maken en zal het niet de hoofdprijs voor hem vragen. De verwachting is dat de verdediger het seizoen zal afmaken in de Johan Cruijff Arena.

Ricardo Schlieper, de zaakwaarnemer van de linkervleugelverdediger, liet echter doorschemeren dat er in januari bij een goed bod gepraat kan worden met Ajax. Internazionale zou één van de clubs zijn die interesse hebben, maar de Amsterdammers hopen en denken dat de Argentijn zeker tot de zomer van 2021 in het wit-rood-witte shirt zal spelen.

In januari 2018 tekende Tagliafico voor Ajax, waarna hij debuteerde in de Klassieker tegen Feyenoord (2-0 overwinning voor de Amsterdammers). Tot dusver speelde de felle Argentijn 111 officiële wedstrijden voor de regerend landskampioen. In die duels kwam hij tot twaalf treffers. Als speler van Ajax won de linksback de dubbel in 2019 en pakte hij later dat jaar de Johan Cruijff Schaal.