Oranje hoopt op Van der Vaart bij WK-loting: 'Het wordt een spannende strijd'

Oranje hoopt op Van der Vaart bij WK-loting: 'Het wordt een spannende strijd'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 14:45vr 04-12-2020 om 14:45

Rafael van der Vaart zal aanstaande maandag de loting verrichten voor de WK-kwalificatiepoules in Europa. Samen met Daniele de Rossi bepaalt de 109-voudig international tegen wie Oranje zal uitkomen.

De UEFA organiseert maandag de loting in Zürich en daarbij zullen Van der Vaart en De Rossi assisteren. Als Oranje de door de gewezen profvoetballers bepaalde poule overleeft, gaat het voor het eerst sinds 2014 weer naar het WK. "Dat toernooi heeft echt iets speciaals", zegt Van der Vaart op de FIFA-site. "Je speelt voor je land en je weet dat de hele wereld naar je kijkt. Alles wat je wil is je naam in de geschiedenisboeken zetten."

Het Nederlands elftal zit in pot 1 en weet daardoor dat het Frankrijk, Engeland, Portugal, Spanje, Italië, Kroatië, Duitsland en Denemarken zal ontlopen. Het wordt een mooie cyclus, denkt Van der Vaart. "Ik kijk uit naar een spannende strijd om de dertien Europese tickets voor het WK. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat ik weet wat het betekent wanneer het meest iconische toernooi in het voetbal vorm begint te krijgen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Gaat Oranje zich kwalificeren voor het WK van 2022?

Zeker
69%
Nee..
7%
Ik wacht eerst de loting af
24%
(602 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws