Schmidt: 'Ik vroeg het aan Hendrix, die zei dat hij daar nog nooit heeft gewonnen'

Schmidt: 'Ik vroeg het aan Hendrix, die zei dat hij daar nog nooit heeft gewonnen'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 16:44vr 04-12-2020 om 16:44

PSV-trainer Roger Schmidt heeft goede hoop dat hij zondag tegen sc Heerenveen gewoon kan beschikken over Denzel Dumfries, Eran Zahavi en Noni Madueke. Het drietal liep een blessure op in het Europa League-duel met Granada, maar de schade lijkt mee te vallen.

"Het was een zware wedstrijd, maar we hebben goed gevoetbald en vechtlust getoond", zegt Schmidt vrijdag op de persconferentie. "Ik ben trots op wat de spelers hebben laten zien. Voor de ploeg is de Europese overwintering goed om verder te groeien en voor de club was het ook heel belangrijk om in de Europa League te blijven, dus we zijn heel erg gelukkig.'

Smetje op de avond was het uitvallen van Dumfries, Madueke en Zahavi. "Ze kregen allemaal een tik, maar het ziet er niet heel ernstig uit. We zullen zien of ze zondag weer kunnen spelen. We zitten in een periode met heel veel wedstrijden en we moeten ons steeds op de eerstvolgende wedstrijd focussen. De uitdaging is om klaar te zijn voor zondag."

De Duitser is al geïnformeerd over het feit dat PSV het traditioneel lastig heeft in Friesland. "Ik hoorde dat en vroeg ernaar bij Jorrit Hendrix, die hier toch al heel lang zit. Hij zei me dat hij nog nooit gewonnen heeft bij Heerenveen, dus het is écht lang geleden dat PSV daar drie punten pakte."

Mogelijk is Mohamed Ihattaren weer van de partij tegen Heerenveen. Volgens Schmidt is de jonge spelmaker 'enorm gemotiveerd'. "Hij traint goed en ik kijk er naar uit om hem weer te zien spelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws