Klaassen verdedigt veel bekritiseerde ploeggenoot: 'Deed het goed tegen Liverpool'

Klaassen verdedigt veel bekritiseerde ploeggenoot: 'Deed het goed tegen Liverpool'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 17:45vr 04-12-2020 om 17:45

Davy Klaassen voelt zich helemaal op zijn plek als controleur bij Ajax en Oranje. Sinds de 27-jarige middenvelder het plekje van Edson Álvarez overnam, is het gaan draaien in Amsterdam.

Toch vindt Klaassen de kritiek op de Mexicaan te makkelijk. " Álvarez is een heel ander soort speler, een ander soort type. Tegen Liverpool kun je zeggen wat hij wil, maar hij heeft het gewoon goed gedaan", reageert de Speler van de Maand in de Eredivisie bij FOX Sports.

Klaassen voelt zich inmiddels helemaal thuis als nummer zes. "In Duitsland speelde ik veel op deze positie en dat heeft mij toch wel geholpen. Hoewel we bij Werder Bremen niet veel de bal hadden, heb ik mij daar toch ontwikkeld. Ik probeer het spel te versnellen. Je hebt op deze positie meer invloed op het spel, dan als nummer tien."

Bondscoach Frank de Boer stelde onlangs dat Klaassen vooral 'op de winkel moet passen'. "Het is niet zo dat ik alleen maar op de winkel hoef te passen, maar ik weet wat hij daarmee bedoelt. Je moet voor de balans zorgen, zeker als je met iemand als Frenkie de Jong speelt. Dat is een dribbelaar, iemand die iets kan creëren."

Dat het nog beter kan, beaamt Klaassen. "Af en toe moet ik nog iets meer de balans bewaken. Zo'n samenwerking moet ook groeien op het middenveld. In het begin hield ik hier bij Ajax ook meer de balans. Nu ik vaker met Ryan speel, krijg je meer een afwisseling."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Klaassen een basisplaats in Oranje?

Ja
91%
Nee
9%
(1182 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws