Schitterende winnende goal van Harroui is spaarzaam hoogtepunt op Het Kasteel

04-12-2020 21:53
44

Sparta heeft op eigen veld afgerekend met FC Emmen. Dankzij een fantastisch doelpunt van Abdou Harroui, die in de tweede helft met een knap afstandsschot scoorde, werd de Eredivisionist uit Drenthe met 2-1 verslagen.

Sparta stond voorafgaand aan de wedstrijd tegen Emmen maar een puntje voor op nummer vijftien Heracles Almelo en dus was het zaak voor de Rotterdammers om die marge te vergroten tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. Het verschil in punten op de ranglijst was in de openingsfase van de wedstrijd echter niet te zien. Beide ploegen speelden niet best en de kijkers moesten het hebben van wat spaarzame momenten.

Na ruim twintig minuten kwam Sparta dan toch op voorsprong, maar de manier waarop dat gebeurde was eigenlijk tekenend voor de wedstrijd. Glenn Bijl ging pijnlijk de fout in namens de gasten uit Emmen, waarna Deroy Duarte de bal met de knie over de lijn wist te werken. Dat koddige doelpunt was het enige hoogtepunt van de eerste helft.

Vlak na de pauze kwam de ploeg van trainer Dick Lukkien, die spelmaker Sergio Peña weer tot zijn beschikking had, terug in de wedstrijd. Ook die goal viel op bijzondere wijze: Michael de Leeuw kopte een corner van Anco Jansen via de rug van verdediger Miguel Araujo tegen de touwen en zorgde op die manier voor de amper verdiende 1-1.

Emmen creëerde namelijk bar weinig en verdiende het niet om te winnen van Sparta, dat zelf ook niet kon imponeren. Toch viel er nog een beslissing en dat was te danken aan Spartaan Abdou Harroui. Zijn fraaie afstandsschot na een uur voetballen paste niet in de wedstrijd, maar was wel het winnende doelpunt: 2-1. Daardoor blijft de ploeg uit Drenthe hekkensluiter en stijgt Sparta voorlopig naar plek negen op de ranglijst.